Röntgenscreening bij u aan huis

DAP Moergestel beschikt over een digitaal röntgensysteem, dit systeem is volledig draadloos en werkt zeer snel. Op het gebied van beeldkwaliteit is er een stap vooruit gemaakt t.o.v. andere beschikbare systemen. De röntgenkeuring neemt hiermee ook nog eens minder tijd in beslag. Voor het paard en de eigenaar/verzorger heeft dit als voordeel dat ze minder lang stil hoeven te staan.
Vooral in het kader van screening voor de fokkerij (PROK hengsten en merries, jaarlingen osteochondrose-onderzoek), maar ook voor röntgenologische keuringen van jonge paarden zien wij toegevoegde waarde voor deze dienstverlening. Geen vervoer van grotere aantallen kostbare dieren, maar service op uw bedrijf! Omdat onze dierenarts ook zelf op pad gaat, kunt u verzekerd zijn van kwaliteit en expertise.

Bijkomend voordeel voor u als eigenaar is het efficiënt om te maken te hebben met een paardenpraktijk die -indien nodig- chirurgisch kan ingrijpen bij gewrichtsfragmenten, zoals bij OCD. U kunt direct bij ons terecht voor de vertrouwde kwaliteit en service rondom kijkoperaties!

Bel voor meer informatie 0031-13-5131465

Indien u een afspraak wilt maken voor het keuren/screenen van uw (jonge) paarden, kunt u een telefonische afspraak maken met onze paardendierenarts, bij voorkeur tijdens werkdagen tussen 8 en 9 uur. (013-5131465)

Enige aandachtspunten rondom de praktische gang van zaken:

  1. We werken graag binnen, onder dak ivm. weersomstandigheden.
  2. Wat betreft de stroomvoorziening werken we op 220 Volt en 16 Ampère of meer.
  3. Rond het paard hebben we minstens 2 meter ruimte nodig om opnames te maken. Een breed gangpad, garage of kapschuur is geschikt, mits de vloer vlak is.
  4. Voor een goede identificatie hebben we graag het stamboekbewijs, kopie of paspoort.
  5. Er moet iemand aanwezig zijn die het paard kent en vast kan houden tijdens de keuring.
  6. Als de hoeven onderzocht worden, hoort dat zonder ijzers. Wij kunnen die voor u afnemen.